Megadta magát az az egyiptomi férfi aki néhány napja túszokat ejtett Luxorban, hogy így kényszerítse ki magánéleti problémájának megoldását. Az egyiptomi idegenvezető hétfőn néhány német állampolgárt ejtett túszul. A férfi azt akarta elérni, hogy a tőle elhidegült és másfél évvel ezelőtt Németországba távozott német felesége, hozza vissza az elvitt gyermekeit Egyiptomba.

Megadta magát csütörtök hajnalban a hatóságoknak az egyiptomi Luxor közelében az az idegenvezető, aki családi vitájának elsimítására hétfőn négy német turistát rabolt el; a túszdráma vér nélkül ért véget, a túszok sértetlenül kiszabadultak.

A 46 éves férfi célja az volt, hogy a német túszokkal kereskedjen: arra akarta rákényszeríteni Németországban élő tőle elhidegült feleségét, hogy vigye vissza Egyiptomba két gyermeküket.

A pisztollyal és gránátokkal felfegyverkezett terrorista szerdán még a túszok megölésével fenyegetőzött, azt mondta, hogy nincs más választása: vagy visszakapja gyerekeit, vagy meghal.

Az idegenvezető, bizonyos Ibrahim Ali állítólag a hatóságokkal folytatott tárgyalások után adta meg magát a rendőrségnek. A Reuters szerint a feleség telefonált neki Németországból, és megígérte, hogy Egyiptomba repül a két - három, illetve nyolcéves - gyerekkel.

(MTI)

Korábban:

(2001.03.14.)