Portugália északi részén szakadékba zuhant egy autóbusz. A szombat este történt szerencsétlenségnek legalább 13 halálos áldozata van. Az autóbusz az IP-3 jelzésű főútvonalon haladt, a Lisszabontól mintegy 200 kilométerre északra fekvő Santa Comba Dao város közelében, amikor kicsúszott az útról és egy harminc méter mély szakadékba zuhant. A jármű végül egy ház udvarában állt meg.

A baleset előtt viharos eső esett a térségben. Az autóbusz Viseu város önkormányzatának tulajdona volt, és azt feltételezik, hogy az utasok valamennyien viseui lakosok.

A Sic Noticias nevű portugál hírtelevízió úgy értesült, hogy mintegy ötven ember utazott az autóbuszon, és a Portugália középső részén fekvő Coimbra egyetemi városban tett kirándulásról volt hazatérőben. Mintegy húsz sebesültet szállítottak kórházba, néhányat súlyos állapotban.

A TSF portugál rádió helyszíni tudósításában arról számolt be, hogy mintegy harmincan utaztak az autóbuszon. Fatima városban tettek kirándulást, és már éppen hazafele tartottak.

Az AFP jelentése szerint a tűzoltók az éjszakába nyúlóan is megfeszítetten dolgoztak, hogy megpróbálják kihúzni az esetleg még a roncsok között fekvő holttesteket.

A súlyos baleset alig három héttel azután következett be, hogy Portugália északi részén, a Porto közelében fekvő Castelo de Paivánál a megáradt Douro folyóba zuhant egy autóbusz és három személyautó hídomlás következtében. Akkor legalább 59 ember vesztette életét.

(MTI)