A szélsőséges Iszlám Dzsihád szervezet vállalta magára azt a pokolgépes robbantást, amelyet kedd reggel hajtottak végre Jeruzsálem egy ipari és kereskedelmi övezetében. A robbanás miatt a rendőrség szerint hárman, a helyi rádió szerint öten megsérültek, de egyikük állapota sem súlyos.

Miki Lévi rendőrparancsnok szerint viszonylag nagy teljesítményű pokolgépről volt szó - az erős detonáció teljesen tönkretette a robbanóanyagot tartalmazó, lopott személygépkocsit. A merényletet egy autóbusz-megálló közelében, az "Izrael testvérek" nevű áruház előtt követték el, és tanúk szerint csak egy-két órán múlott, hogy nem volt jelentős személyforgalom a közelben. A rendőrség több palesztin személyt őrizetbe vett.

Az Iszlám Dzsihád a nagy hírügynökségekkel közölte, hogy a robbantás azokra a "bűnökre" tekintendő válaszlépésnek, amelyeket az izraeliek hétfő este a Jordán folyó nyugati partján fekvő Hebron palesztin lakossága ellen követtek el. A városban egy palesztin megölte egy zsidó telepes tíz hónapos kislányát, mire az izraeli hadsereg elzárta Hebront a külvilágtól, és a város egy részén kijárási tilalmat rendelt el. Több zsidó telepes hétfő éjjel autók és házak megrongálásával reagált a gyermek halálára.

(MTI)