A hétvégén tizedik alkalommal rendeznek a dél-nyugat németországi Schömbergben nemzetközi szakáll- és bajuszversenyt. 16 kategóriában 15 országból mintegy 250 versenyzőre számítanak. A versenyzőket a zsűri pontozással értékeli, az eredményhirdetés és díjkiosztó vasárnap hajnalban lesz.

Több mint 250 résztvevőre számítanak a dél-nyugat Németországi Schoembergben megrendezésre kerülő tizedik szakáll és bajuszbajnokságon. Mintegy 16 kategóriában, 15 országból várnak versenyzőket a hétvégére. A kategóriákat a Német Szakállklubok Szövetsége állapította meg. A bajuszban versenyzők számára olyan kategóriák vannak, mint a "császár", vagy a "muskétás", a szakállban akár "Verdi", vagy "Garibaldi" kategóriában is ringbe lehet szállni.

A résztvevők arcszőrzetét zsűri bírálja el, a nyerteseket vasárnap reggel hirdetik ki. Hans-Joachim van Wanrouy akinek hatpontos szakálla a legkreatívabbak közé sorolják elmondta, közrl hat órát töltött azzal, hogy felkészítse szőrzetét a versenyre.

A szervezők felállítottak egy speciális "freestyle" versenyszámot is azoknak, akik nem a klasszikus kategóriák valamelyikében indulnak.

Ajánló:

(németül)