Tizenegy ember megsérült London belvárosában, amikor egy német turistabusz vezetője vélhetően rosszul lett és ezért elvesztette uralmát a jármű felett. A busz áttért a menetiránnyal ellentétes oldalra és miután felhajtott a járdára, kidöntött egy villanyoszlopot, majd egy üzlet kirakatába ütközött. A járókelőknek sikerült kitérniük a busz elől.

Vasárnap délután fél kettő körül egy német turistabusz London egyik legelegánsabb környékén, a Regent streeten balesetet okozott. A megvadult busz először áthajtott egy buszmegállón, majd áttért a menetiránnyal ellentétes oldalra, ott felhajtott a járdára, kidöntött egy villanyoszlopot, végül egy üzlet kirakatában kötött ki - írta a BBC.

A sofőr valószínűleg infarktust kapott és ezért nem tudta irányítani a buszt. A járművön összesen 25 ember tartózkodott. Közülük a buszsofőrt és négy utast súlyos fej, kar és mellkasi sérülésekkel kórházba kellett szállítani. További nyolc utas könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a helyszínen látták el. A járókelőknek sikerült kitérniük a busz elől.

Garnet Hinds ügyeletes tiszt szerint nagy szerencse, hogy egyetlen gyalogos vagy autós sem tartózkodott pont azon a szakaszon, ahol a megvadult busz letarolt mindent. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy húsvét vasárnap kora délután történt az eset. Hinds szerint ha bármikor máskor történik egy hasonló baleset, bizonyosan sokkal több sérült lett volna.

Az egyik, BBC által megszólaltatott szemtanú, a 69 éves John Cohen szerint a sofőr infarktust kaphatott, mert nem látta, hogy a sofőr megpróbálta volna félrerántani a kormányt, vagy kikerülni az akadályokat.

Ajánló:

angolul