Egy osztrák kislányt a szó szoros értelmében megtámadtak a kullancsok. A mama 70 vérszívó kiszedése után kórházba vitte a gyereket, ahol három orvos két óra alatt még további több mint 200 darabot távolított el testéről és fejbőréből.

A szerdai osztrák lapok beszámolói szerint a 11 éves Tamara Horner egy kerékpáros kirándulás után heveredett le egy patak partján lévő virágos rétre napozni. Mire hazaért, hányingere volt, viszketésre panaszkodott. Mamája elrémülve látta meg a számtalan kullancsot a gyerek testén. Először maga próbálkozott a veszélyes betegségeket terjesztő állatkák eltávolításával, ám 70 darab után a linzi kórházba vitte a gyereket, ahol az orvosok példátlannak minősítették az esetet.

Tamara idejében megkapta a kullancs elleni oltást, így élete nem forgott veszélyben, és a hosszadalmas procedúra után hazaengedték. Továbbra is megfigyelés alatt áll azonban, mivel az oltás az ugyancsak kullancsok által terjesztett borelliózis - Lime-kór - ellen nem nyújt védelmet, azt csak antibiotikummal lehet és kell idejében kezelni.

Ausztriában az időjárási viszonyok miatt idén a kullancsok tömeges megjelenésével számolnak a szakértők.

(MTI)