A Fehér Ház elfogadta Bush adócsökkentési programját

Megszavazta a Fehér Ház az 1, 35 billió dolláros adócsökkentési programot. A törvénytervezetet George W. Bush terjesztette a törvényhozás elé. A most jóváhagyott adómérséklés az elnök kampányának egyik központi eleme volt.

Az amerikai elnök szombaton "történelmi eseményként" méltatta adócsökkentési csomagjának kongresszusi jóváhagyását. Fehér Házi beszédében George W. Bush úgy vélte, hogy az 1,35 billió dolláros adólefaragó csomag, amelynek egységes szövegét most szavazta meg a kongresszus két háza, "fontos időpontban" ad lökést az amerikai gazdaságnak.

A csökkentések után a legmagasabb személyi jövedelemadó 39,6 százalékról 35 százalékra mérséklődik, de szinte minden adónemben jelentős enyhítések lépnek életbe. Ráadásul a következő 10 évben folyamatosan csökkenni fognak az adók - az USA-ban - írta a CNN.

Bush köszönetet mondott a republikánus és a demokrata honatyáknak, amiért együttműködtek "a nép javát" szolgálva. Az elnök korrektnek nevezte az adókompromisszumot, és igazságosnak a családokkal szemben. A kétpárti együttműködés pedig mintaként szolgálhat a jövőre nézve, mivel a republikánusok nemrég elvesztették többségüket a szenátusban.

(MTI)