A legtöbb angol férfi nem ismeri a konyhát

Egy Nagy-Britanniában végzett felmérésből kiderül, hogy a legtöbb angol férfinek a konyha idegen felségterület. A megkérdezettek közel fele, alig tölt el fél órát a konyhában hetente, és 20 százalékuk tésztafélének gondolja az olasz Frascati bort.

Egy nagy-britanniai szupermarket felméréséből kiderült, amit az évek óta sínylődő háziasszonyok már régóta tudnak: a konyha idegen terület a legtöbb férfi számára, és ez már valószínűleg így is marad.

A 800 angol férfi megkérdezésével készült felmérést a Safeway áruházlánc készítette. Azt tapasztalták, hogy a meginterjúvoltak közel fele alig tölt el heti fél órát a konyhában. Ráadásul ilyenkor általában csak teát főznek.

Azok, akik nem úgy írták le a főzést, mint „női munka", általában valamilyen gusztustalan kinézetű babos pirítóst készítenek.

Az is kiderült a felmérésből, hogy kevés angol férfi ismeri a főzéshez szükséges alapanyagokat. Az olasz ételek széleskörű népszerűségének ellenére a megkérdezettek 20 százaléka gondolta, hogy az olasz száraz bor, a Frascati egy tésztaféle.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló:

(angolul)