Palesztinok aknatűz alá vettek egy zsidó települést

Palesztin fegyveresek aknatűz alá vettek pénteken hajnalban egy zsidó települést a Gázai övezet déli részén. Az izraeli hadsereg az "önmérsékletre felszólító parancs" értelmében nem viszonozta a tüzet.

Palesztin fegyveresek aknatűz alá vették pénteken hajnalban Slav zsidó települést a Gázai övezet déli részén. Izraeli katonai források szerint a lövedékek üres területre hullottak, senki sem sérült meg. Az izraeli hadsereg az "önmérsékletre felszólító parancs" értelmében nem viszonozta a tüzet.

Péntekre virradóra egy izraeli civil gépkocsira nyitottak tüzet Ciszjordánia déli övezetében, de a támadás nem követelt itt sem áldozatokat.

Csütörtökön este egy palesztin fiatalember vesztette életét, egy másik pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett az izraeli erőkkel való összecsapásban Rámalláh közelében. Belehalt továbbá sérüléseibe egy 12 éves fiú, akit még április 30-án egy gázai robbantás után szállítottak kórházba. A robbanásban, amelyet a Hamász fegyveres iszlám szervezet egyik tagjának házában követtek el, annak idején ketten vesztették életüket.

(MTI)

Korábban:

(2001. május 30.)