Személyes levélben köszönte meg George W. Bush amerikai elnök egy angliai iskolai osztály 11 éves diákjainak a beiktatására küldött gratulációt. Amikor felolvasták Bush levelét, a gyerekek megállapították: Bushnak újra kellene járnia az iskolát.

Az Anglia északnyugati részén, Lancashire-ben működő Oakhill College diákjai meghatottan értesültek arról, hogy levelükre az amerikai elnök személyesen válaszolt, de harsány nevetésben törtek ki, amikor tanáruk felolvasta a levelet, és meghallották, hogy őket amerikaiaknak véli George W. Bush.

Az elnöki üzenetben ugyanis ez volt olvasható: "Mint fiatal amerikaiakra, nagy felelősség hárul rátok, jó állampolgárrá kell válnotok." Az elnöki üzenet így folytatódott: "Remélem, egyre többet fogtok megtanulni gyönyörű országotokról. Az iskola megfelelő alapozást biztosít, így arra biztatlak benneteket, tanuljatok keményen, hogy jól felkészüljetek az életre."

A gyerekek a levél hallatán megállapították: noha Bush az egyik legnagyobb hatalmú ember a Földön, földrajzból még lenne tanulnivalója tőlük is.

(MTI)