Többen megsérültek szombaton a melegek első felvonulásán Belgrádban. A békésnek induló demonstrációt magukat jobboldalinak valló csoportok zavarták meg. A hivatalos jelentések szerint összesen tizennégyen, más beszámolók szerint 30-40-en sérültek meg. A rendőrség kis számban képviseltette magát, és késve is avatkozott be az eseményekbe. A hatóságok harminckét személyt vettek őrizetbe.

Szombaton délután Belgrádban körülbelül ezer, önmagát "jobboldali"-nak valló egyén - jórészt a Rad és a Crvena zvezda labdarúgóklubok szurkolói, és az Obraz nevű szervezet aktivistái - rátámadt az első Jugoszláviában megrendezett melegfelvonulás részvevőire - jelentette a B92 rádió.

A belgrádi belügyi titkárság szerint a zavargások során megsérült hét rendőr és hét polgár, míg az egyik civil szervezet 30-40 sérült polgárról számolt be. A belügyi jelentés szerint két rendőr súlyosabban megsérült, összesen 32 személyt tartóztattak le, köztük 6 kiskorút.

Az első incidensek még a melegek felvonulásának kezdete előtt történtek a Köztársaság téren. A szurkolók rátámadtak a melegek egy csoportjára, többjüket brutális módon megverték. A rendezvényt nem biztosította kellő számú rendőr, és akik a helyszínen voltak, azok is késve léptek közbe. A rendőrök még az újságírókat sem védték meg, így például a B92 Rádió tudósítójától is elvették riportermagnóját.

A rádió kérdésére, miért biztosította ilyen kisszámú rendőr ezt a rendezvényt, Bosko Buha, Belgrád rendőrfőkapitánya közölte: "Nem tudom, hogy értik, hogy kevés rendőr volt, voltak vagy ötvenen, hányat kellett volna kivezényelni? Úgy becsültük fel, nem lesz annyi őrült, hogy veszélybe kerüljön a rendezvény, de nyilvánvaló, hogy ez a környezet még nem érett meg arra, hogy valaki szexuális másságát elviselje."