Augusztusban lesz négy éve, hogy Lady Diana életét vesztette Párizsban, egy autóbalesetben. A walesi hercegnő most lenne 40 éves. Ebből az alkalomból bátyja, Earl Spencer gróf, nővére életére emlékező kiállítást nyitott az althorpi kastélyban.

Újra megnyílt az althorpi kastélyban a Lady Diana életére és munkásságára emlékező kiállítás, az egykori imádott hercegnő születésnapjának 40. évfordulója apropójából.

Lady Diana bátyja, Earl Spencer gróf házának újabb három szobáját szenteli szeretett nővérének emlékül. Diana 1997-es halála után sokan, sok mindenre igyekeztek felhasználni nevét és címét, ezért ez az alapítvány is sok vitát kavart. Miután az alapítvány a hercegnő életének kevésbé ismert eseményeire koncentrált, nehezen tudott pénzt szerezni. De most 45 millió fontot adományozott több mint 250 nagy-britanniai és tengerentúli jótékony célú eseménynek.

Az althorpi kiállítást eddig több mint 400 000 ember látogatta. A látogatók kifejezhetik tiszteletüket Lady Diana előtt közelgő születésnapja alkalmából, és vethetnek egy távoli pillantást a tó közepén található szigeten fekvő sírjára.

Diana két fiú gyermeke, William és Harry herceg természetesen édesapjával, a trónörökös Károly herceggel ünnepli csendesen édesanyjának 40. születésnapját, a highgrove-i birtokon. De Károly herceg nem mulaszt el részt venni egy jótékony célú pólómeccsen a vasárnap folyamán.