Erzsébet királynő búcsút mond a királyi vonatnak

Takarékossági okokkal magyarázzák, hogy az angol királynő hamarosan helikopterre cseréli a királyi vonatot. A Windsor-ház folyamatosan kiadásai lefaragásán fáradozik.
 

Rövidesen nyugdíjba vonul az angol királyi család vonata: II Erzsébet úgy döntött, a jövő évtől kezdve inkább helikopteren utazik - számolt be róla a vasárnapi Sunday Mirror. Valójában a királynőnek már van egy helikoptere, melyet a Windsor-ház többi tagjával együtt használ. Egy második ilyen jármű használatba vételével évente több százmillió fonttal kímélhetik meg az adófizetők zsebét.

Egy átlagos utazás a királyi vonattal 35 000 angol fontba kerül, és az év során II Erzsébet férjével, Fülöp herceggel együtt igen gyakran használja a vonatot otthoni hivatalos útjai lebonyolítására.

A Windsor-ház egyébként is költségeinek folyamatos lefaragásán dolgozik. A héten jelentette be maga a királynő, hogy a 2000-2001-es időszakban a királyi család, mérsékelve általános kiadásait, körülbelül 3 millió angol fontot takarított meg az előző évi kiadásaihoz képest. A tíz évvel ezelőtti, 1991-1992-ben felemésztett összegnél már 58 százalékkal kevesebbet költ az angol uralkodóház.