Öregek otthona helyett egy óceánjáróra költözött a nyugdíjas

Egy luxus tengerjáró hajót választott állandó otthonául egy idős amerikai asszony, miután kiszámolta, hogy így anyagilag jobban jár, mintha idősek otthonába költözne. A 82 éves hölgy most bridzseléssel és a fizetett táncosokkal múlatja idejét.

A 82 éves Beatrice Mullernek olyan sok hűségpontja volt a hajótársaságok révén, hogy az tűnt a leggazdaságosabb döntésnek, ha életét úszó nyaralássá változtatja. Ráadásul sokkal jobban élvezi, mint az öregek otthonát - írja a BBC. 

A találékony hölgy jelenleg főleg bridzseléssel tölti idejét, amivel kétes hírnevet szerzett magának. De kedvenc időtöltései közé tartozik a bálteremben a gyorslábú fizetett táncosokkal megtáncoltatnia magát.

Mrs. Muller férjével együtt (aki 57 éves korában, két évvel ezelőtt meghalt) rajongott a hajókért, és együtt 5 földkörüli hajóutat is tettek.

A vállalkozó kedvű asszony elmondta, azzal, hogy nem kell fizetnie rezsit, nem kell fenntartania autót és bevásárolnia sem kell járni, anyagilag jobban megéri neki beköltözni egy kabinba, mint egy gondozó házba. Ez havonta 3,424 fontjába kerül (közel 1 400 000 forint), amíg egy londoni idősek otthonában a havi bérleti díj 2,166 font. „És a kilátás nincs fele olyan jó sem” – tette hozzá a hölgy. Az egyetlen baj, hogy nem ehet annyit a legjobb ételekből – nyilatkozta a nő.

Az egyik fia csatlakozni fog hozzá minden karácsonykor, és a hajó komputerszobájában lévő gépeken keresztül e-maillel tudja tartani a kapcsolatot családjával. A hajóról hetente körülbelül négyszer, ötször tud kiszállni, amikor az megáll egy-egy kikötőben.