Philadelphia lakóinak elege lett a "legkövérebb város" nem éppen kitüntető címéből, és városszerte testgyakorlásba és fogyókúrába kezdtek. Többévnyi statisztika alapján a keleti parti városban éltek ez idáig az Egyesült Államok legtúlsúlyosabb emberei. Rossz nyelvek szerint ez elsősorban az utánozhatatlan philadelphiai specialitásnak, a sajtos steaknek volt köszönhető. A philadelphiai polgárok mindig szívesen lakomáztak a nem éppen kalóriaszegény ételből, amely egy nagy adag bélszínből és egy méretes olvasztott sajtos szendvicsből áll.

A városvezetés megelégelve az állandó megaláztatást, nagy tettre szánta el magát. A polgármester vezetésével 76 napja egy kampányt indítottak el, melynek keretében arra szólítják fel a philadelphiaiakat, hogy többet sportoljanak, és kevesebbet egyenek. A város polgármestere, John Street szerint az elmúlt hetekben komoly eredményeket értek el, és a kampánynak köszönhetően jó néhányan változtattak életmódjukon. A polgármester bízik abban, hogy hamarosan a legfittebb városok között fogják számon tartani, az eddigi túlsúlyos polgárairól elhíresült várost - írja a SkyNews.
A philadelphiai programnak egyedül Houstonban nem örülnek, hiszen a Philadelphia akció következtében, most a texasi város lett a "legkövérebb". A város polgármesterének szóvivője azonban bízik abban, hogy ez csak egy átmeneti állapot. Houstonban ugyanis tanultak a philadelphiai módszerekből, és az ott bevált programot használva kívánják karcsúsítani a lakosságot.


[origo]