Carla del Ponte, a hágai Nemzetközi Törvényszék főügyésze pénteki zágrábi tárgyalásai után megerősítette azokat a híreket, hogy a törvényszék háborús bűnök ügyében átadott titkos vádiratokat és letartóztatási parancsokat a horvát hatóságoknak.
 

Del Ponte közölte, hogy Ivica Racan horvát kormányfő kifogást emelt a vádiratok ellen, de ő ezt nem fogadja el. A főügyész több mint négy órán át tárgyalt Racannal. Ezt követő sajtóértekezletén elmondta, hogy a törvényszék egy hónappal ezelőtt zárt borítékban elküldött Zágrábnak két titkos vádiratot, elfogatási parancs kíséretében. A horvát kormányfő írásban kifogást emelt a vádiratok ellen, de ő ezt elutasította. Leszögezte, hogy a törvényszék és a zágrábi kormány között az együttműködés eddig minden szempontból jó volt, de a jó együttműködés próbája bármely délszláv ország esetén az, hogy átadja-e Hágának a háborús bűnnel gyanúsítottakat.

Del Ponte újságírók faggatózására sem volt hajlandó arról beszélni, hogy mit tartalmaznak a vádiratok, és kik ellen szólnak. Racan úgy nyilatkozott, hogy "minden tőle telhetőt megtesz az együttműködés sikeréért", de erről rendkívüli kormányülésen kell dönteni.