Eutanázia gyanújával tartózattak le Luzernben egy fiatal ápolót. A férfi saját bevallása szerint legalább kilenc ember haláláért felelős.

2000 decembere óta legalább kilenc embert segített át a túlvilágra egy luzerni gondozóotthonban dolgozó ápoló. Emberölés gyanújával vették őrizetbe az észak-svájci városban a tetteit nem tagadó férfit.

Orvo Nieminen bírói szakértő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy tavaly májusban kezdeményeztek vizsgálatot a város egészségügyéért felelős hivatalban, amikor néhány hónap leforgása alatt tíz nőbeteg halt meg. Júniusban újabb két haláleset történt, ekkor felgyorsították a nyomozást, mely a férfi őrizetbe vételével zárult.

A fiatal svájci férfi, aki kevéssel a történtek előtt kezdett dolgozni az otthonban, megerősítette, hogy aktívan közreműködött legalább kilenc idős asszony halálánál. Az ápoló azzal védekezett, hogy szánalmat érzett a betegek iránt, és a hozzátartozókat is sajnálta. A rendőrség vizsgálja, vajon más halálesetekért is felelősségre vonható-e a férfi.

[origo]