Cápa harapta le egy fiú karját

Floridában egy 8 éves fiúnak leharapta a karját egy cápa. Az orvosok 12 órán át dolgoztak, hogy sikeresen vissza tudják varrni a cápa szájából kivett végtagot.

A floridai orvosok sikeresen visszavarrták annak a 8 éves fiúnak a karját, akit egy cápa támadott meg. A fiú a cápatámadás után kritikus állapotban volt, de három orvos 12 órás munkájának köszönhetően megmentették a fiút, és visszavarrták a leharapott végtagot.

A gyerek nagybátyjával és nagynénjével nyaralt a Florida közelében fekvő Pensacola fürdőhelyen. A fiút nagybátyja mentette meg, aki nagy birkózás után kicibálta a cápát is a partra. Az állatot háromszor lőtték fejbe, hogy ki tudják nyitni az állkapcsát és kivegyék a szájából a fiú könyöktől lefelé hiányzó jobb karját.

Az eset egyik szemtanúja a SkyNewsnak elmesélte, hogy amikor a fiút kihúzták a partra, már hiányzott a karja, a lábán nagy nyílt seb volt, de furcsa mód nem vérzett. A fiút a nagybátyja megpróbálta újjáéleszteni, egy ember pedig a szívét pumpálta. Majd kórházba szállították, ahová nem sokkal később beszállították a karját is.

A tettes egy bikacápa volt, amely híres az emberekkel szembeni agresszív viselkedéséről, és szívesen úszik sekély vizekben.

A tavalyi évben a világ 79 cápatámadásának több mint fele Flordiában történt. Ennek ellenére a szakértők még mindig az állítják, hogy nagyobb esély van arra, hogy valakibe belecsap a villám, mint hogy egy cápa megtámadja.