Segesvár mellett épül a Drakula Land

Az idegenforgalomért felelős román miniszter bejelentette, hogy a már korábban eltervezett Drakula Landet Segesvár mellett építik fel. A vérszomjas erdélyi nemesről elnevezett szórakoztató parktól azt reméli Románia, hogy az ország ismét kedvelt lesz a turisták körében.

A Drakula-mítoszt Bram Stoker teremtette meg 1897-ben megjelent könyvével, melyet Vlad Tepes erdélyi nemes úr élete alapján írt. Vlad Tepes a Magyar Királyság és a Török Birodalom árnyékában élte le életét a XV. században. Fejedelemségének függetlenségét sikerült többé- kevésbé megőriznie, ezért számít nemzeti hősnek hazájában. Becenevét (Tepes: Karós) arról a szokásáról kapta, hogy ellenségeit előszeretettel karóba húzatta.

A román kormány a hét végén döntötte el, hogy Drakula Landet Segesvár mellett építik fel. A parkot kormánytámogatással és külföldi segítséggel egy helyi turisztikai részvénytársaság építi fel. A szórakoztató parktól azt remélik, hogy 2003-tól - ekkor készül majd el - évente egymillió látogatót szerez Romániának. A románok előzetes tervei szerint elsősorban a német turistákat látogatják majd szívesen a parkot. Drakula Land várhatóan 32 millió dollárból készül el, és 3000 új munkahelyet teremt. A park közelében lévő területet is átépítik, Drakula Intézet és golfpálya is épül, az egész beruházás várhatóan 60 millió dollárba kerül. Az építkezésben rengeteg román és multinacionális cég is részt vesz, várhatóan a napokban írják alá a szerződést két nagy német céggel, a park infrastruktúrájának kiépítésére.

[origo]

Korábban:

Drakula Land épül Erdélyben