Megtámadtak egy ázsiai éttermet, egy benzinkutat és egy kocsmát Bradfordban, ahol az elmúlt évek egyik legsúlyosabb összecsapása történt vasárnapra virradóra. Az előző éjszakainál jóval kisebb zavargás után nyolc embert tartóztattak le, személyi sérülés nem történt.

Két ázsiai érdekeltségű üzletet és egy kocsmát támadtak meg Bradfordban, ahol az elmúlt évek egyik legsúlyosabb összecsapása történt vasárnapra virradóra. Ez az összetűzés azonban jóval kisebb volt, mint az előző éjszakai, személyi sérülés sem történt. A helyszínen nagy erőkkel állomásozó rendőrség beszámolója szerint az elmúlt 24 óra nagyjából nyugodtan telt.

Az észak-angliai városban egy körülbelül 30 fehér fiatalból álló csoport megtámadott egy ázsiai éttermet és egy benzinkutat. A város központjában egy kocsmát szintén támadás ért az éjjel, gyújtóbombát dobtak az épületre. Az incidens miatt 8 embert letartóztattak, további három érintettségét pedig vizsgálják - adta hírül a BBC.

A megtámadott Kebadbeesh étterem 20 éves vezetője arról számolt be, hogy az arcukat kendővel eltakaró fiatalok téglákat dobáltak az épület ablakaiba. A támadás körülbelül 10 percig tartott, ezalatt vendégek nem tartózkodtak az étteremben.

A banda egy benzinkutat is megtámadott, kövekkel és téglákkal dobálták meg a töltőállomást. Néhányan a kútnál lévő boltba is berohantak, ahol összetörték a fagyasztók ablakait, és elvitték a kasszát.

A vasárnap éjjeli súlyos zavargások azután törtek ki, hogy egy csoport tüntetni kezdett a Nemzeti Front autóversenye ellen, amelyet Manningham ázsiaiak lakta részén át akartak tartani. Az összetűzés után 120 rendőr megsérült, és 36 embert letartóztattak.

Korábban:

Nyolcvan rendőr megsérült a szombat éjszakai bradfordi zavargásokban