A politikus háza környékén keresik az eltűnt gyakornoklányt

A kaliforniai rendőrség most a demokrata párti politikus, Gary Condit házához közeli elhagyott épületekben keresi az eltűnt gyakornoklány nyomait. A rendőrség már átkutatta az amerikai képviselő házát is. Conditnak korábban szexuális viszonya volt az április 30-án eltűnt szövetségi gyakornokkal.

Az amerikai nyomozók a tegnapi házkutatás után most a Gary Condit házához közeli épületekben keresik Chandra Levyt, az eltűnt amerikai gyakornoklányt - írja a CNN.

A kaliforniai rendőrparancsnok elmondta, hogy nem kerültek újabb bizonyítékok elő, de a nyomozás mostani fázisában a politikus házához közeli épületekben keresik az eltűnt lány nyomait, speciálisan kiképzett nyomkereső kutyák segítségével.

A rendőrök tegnap házkutatást tartottak Gary Condit képviselő otthonában, habár a rendőrség már a nyomozás kezdete óta azt ismételgeti, hogy Condit nem gyanúsított a lány eltűnésének ügyében. A házkutatást Condit ügyvédje ajánlotta fel, ezen kívül arra is ígéretet tett, hogy megpróbálja megbeszélni Condittal, hogy vesse alá magát hazugságvizsgálatnak, amihez a lány családja kifejezetten ragaszkodik. Az amerikai képviselő – hosszú hallgatás után - emellett azt is bevallotta, hogy szexuális viszonya volt a lánnyal.

A 24 éves Chandra Levy április 30-án tűnt el, akkor látták utoljára egy washingtoni tornateremben. Amikor a rendőrség átkutatta a lakását, telepakolt bőröndjeit, hitelkártyáit, jogosítványát és mobiltelefonját mind megtalálták otthonában. Az egyetlen dolog, amit nem találnak, a lány kulcsai. A lakásban semmi nem utalt arra, hogy ott erőszakos esemény történt volna. Levy éppen befejezte gyakornokságát a szövetségi börtönirodában, és készült vissza Kaliforniába, amikor eltűnt.

Mindeközben Anne Marie Smith, a Szövetségi Légitársaság munkatársa azt állítja, hogy Condit hamis tanúzásra akarta rávenni, ugyanis a nő korábban elmondta, hogy tudja, a képviselőnek és a gyakornoklánynak viszonya volt. Smith úgy nyilatkozott, hogy Condit megpróbálta rávenni, hogy ezt ne mondja el a rendőrségnek. A férfi ezzel szemben tagadja, hogy bárkit is arra kért volna, hogy ne mondjon igazat és ezzel félrevezesse a rendőrségi vizsgálatot.

Terrance Gainer, a nyomozást vezető rendőrfőnök elmondta, hogy továbbra sem találtak erőszakos cselekményre utaló jelet, és remélik, hogy élve találják meg a lányt.