Hitler is látható a tajvani kormánypárt kampányfilmjében

A tajvani kormánypárt egy olyan kampányfilmet készíttetett, amelyben többek között Adolf Hitler is szerepel. A nemzetközi tiltakozás ellenére ragaszkodnak a film vetítéséhez a tajvani tévéadókon. A film a fiatalokat fokozottabb közéleti szereplésre ösztönzi.

A tiltakozások ellenére is ragaszkodik a tajvani kormány annak a 30 másodperces kampányfilmnek a vetítéséhez, amelyben archív felvételeken feltűnik több ismert politikus, köztük Adolf Hitler. Hitler a bejátszáson éppen jellegzetes náci karlendítéssel köszönti a tömeget. Rajta kívül Fidel Castro kubai vezető, John F. Kennedy volt amerikai elnök és egy korábbi tajvani elnök, Li Teng-huj is látható a filmben. A kormány a jó és a rossz kontrasztját akarta érzékeltetni.

A tajvani kormánypárt, a Demokratikus Haladás Pártja (Csen Sui-bian tajvani elnök is ennek a pártnak a tagja ) által támogatott kampányfilm arra hivatott, hogy meggyőzze a tajvani fiatalokat: fokozottabban vegyenek részt a közéletben és a politikában, bátrabban mondják el véleményüket.

A tajvani kormány szerint a filmet sokan sajnálatos módon félreértették, a nézők többségét megosztotta a film. Ennek ellenére a kormány nem fogja leállítatni a 30 másodperces reklám vetítését.

A kormány a kritikák hatására azonban átdolgoztatta a filmet, többek között amíg Hitler látható, felirat tudatja a nézőkkel, hogy Hitler diktátor volt. A változtatások után folytatódik a reklám vetítése.

A film miatt több zsidó szervezet, így a Simon Wiesenthal Központ is tiltakozott. Abraham Cooper, a Simon Wiesenthal Központ szóvivője szerint gyalázatos dolog, hogy marketinges célokra használják Hitlert.