Újabb öngyilkos merénylet Izraelben

Öngyilkos merényletet követtek el Izrael északi részében egy kis falu vasútállomásán. A merénylőn kívűl még két ember halt meg a robbantásban. Az Iszlám Dzsihád magára vállalta a merénylet elkövetését.

Pokolgépes merénylet történt hétfőn Izrael északi részén, Binjámina falu vasútállomásán. A merényletben három ember, - köztük az öngyilkos palesztin merénylő is - életét vesztette, négyen megsebesültek - közölte a Magen David Adom izraeli segélyszervezet egyik illetékese.

A pokolgép akkor robbant, amikor az utasok éppen egy vonatra készültek felszállni. A rendőrség a teljes körzetet lezárta, több tucat mentőautót rendeltek a helyszínre és a merénylet miatt leállt a Tel-Aviv és Haifa közötti vonatközlekedés is. Az Iszlám Dzsihád egy közleményben magára vállalta a merénylet elkövetését.

Binjámina város környéken az elmúlt hónapokban több öngyilkos palesztin merénylet is történt. Binjáminán vezet át az országot észak-déli irányban átszelő vasúti főútvonal.

Az izraeli kormány azonnal Jasszer Arafat palesztin vezetőt bírálta, Ariel Saron kormányfő egyik tanácsadója azt mondta, hogy a kormányzat Arafatot tartja felelősnek. Szerinte a palesztin biztonsági erők a valóságban szorosan együttműködnek a szélsőséges szervezetekkel, egy "terrorista koalíciót" alkotva. Saron szóvivője azonnali válaszlépéssel fenyegetőzött.