Egy autóban ülő családra nyitottak tüzet zsidó telepesek Hebronban. Megölték a családnak három tagját, köztük egy három hónapos csecsemőt. További négy embert pedig megsemmisítettek.

Három palesztint lőttek le Hebronban zsidó telepesek. Egy szemtanú szerint egy fegyveres férfi tüzet nyitott egy autóra, és megölte az abban ülő család három tagját, másik négyet pedig megsebesített. A család épp egy esküvőről tartott hazafelé. Az áldozatok között van egy három hónapos csecsemő, egy 22 és egy 20 éves fiatal.

Eddig ismeretlen szélsőséges csoport, akik az Utak Biztonsági Bizottságának nevezik magukat, bejelentették, hogy ők hajtották végre az akciót. A támadás egy nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok bejelentette: támogatná, hogy nemzetközi megfigyelők segítsenek véget vetni az erőszaknak. Ariel Sharon izraeli miniszterelnök elítélte a támadást, és bejelentette, hogy mindent megtesz, hogy elfogja a felelősöket. A palesztinok természetesen kétkedve fogadták az ígéretet.

A szeptember óta kiújult erőszakhullámnak az eddigi tíz hónap alatt 489 palesztin, 128 izraeli, és 13 izraeli arab esett áldozatul. A meggyilkolt három hónapos csecsemő az eddigi legfiatalabb áldozat – írja a BBC.

Korábban:

Több palesztin meghalt egy helikopteres izraeli támadásban