Milosevic felesége elhagyta Hágát

A volt jugoszláv elnök felesége hazautazott Belgrádba. Mira Markovic férjét, a három hete letartóztatott Slobodan Milosevicet látogatta meg, aki a Nemzetközi Törvényszék előtt fog felelni bűneiért. Három napos látogatás alatt Mira Markovic csak üvegfalon keresztül láthatta férjét, és telefonon beszélhettek egymással, amit lehallgattak.

Mira Markovic két ügyvéddel

Slobodan Milosevic, volt jugoszláv elnök felesége hazautazott Belgrádba. Három napos hollandiai látogatása után Mira Markovic magánrepülővel érkezett meg Jugoszláviába. Milosevicet jelenleg Hábában tarják fogva, ahol a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt fog felelni az emberiség ellen elkövetett háborús bűneiért.

A holland hatóságok azt fontolgatják, a Milosevic család mely következő tagja lehet az, akit beengednek az országba, meglátogatni a volt diktátort. Mira Markovic hágai látogatása alatt egyébként minden lépését szigorúan követték.

Az ex-elnök ügyvédei elmondták, hogy Milosevic feleségétől egy üvegfallal volt elválasztva a találkozó alatt. Csak telefonon keresztül beszélhettek, amit az ENSZ őrei lehallgattak. Milosevic három hete - letartóztatása óta - most először láthatta feleségét. A volt elnök ügyvédei remélik, hogy a későbbiekben hosszabb tartózkodásra is engedélyt adnak Mira Markovicnak, hogy férje mellett lehessen - írja a BBC.