Rákkal küzd a filmes állatok királya

Már csak hónapjai vannak hátra a több hollywoodi filmben is szereplő híres emberevő oroszlánnak. A most 14 éves Bongónak olyan filmes partnerei voltak, mint Michael Douglas, Val Kilmer és Brendon Frazer. Többek között szerepelt a Ragadozókban és az Őserdő Hősében is.

Rákban haldoklik minden idők legjelentősebb mozioroszlánja - jelentette a BBC. A 14 éves Bongo Kanadában született és most utolsó napjait tölti a Torontó közeli Bowmanville állatkertben. Nem valószínű, hogy megéri a novembert - mondja idomára, Michael Hackenberger.

Bongo több mint százszor szerepelt a filmvásznon, televíz

Bongo és idomárja

iós műsorokban és reklámokban. Egyes szerepei több százezer dollárt hoztak kiképzőjének konyhájára. Legjelentősebb szerepeiben emberevő oroszlánt alakított. Játszott Michael Douglasszal és Val Kilmerrel a Ragadozókban, és sokat sétált együtt Cindy Crawforddal a film dél-afrikai forgatásán. Feltűnt Brendan Frazer oldalán is az Őserdő hősében (George of the Jungle).

“Ő minden idők egyetlen és legjelentősebb mozioroszlánja. Jóval többet szerepelt bármely más oroszlánnál, sőt bármely kanadai színésznél vagy színésznőnél is” - közölte Hackenberger. Bongót hét hónapos korában kezdte nevelni idomára, aki barátjának tekinti a nagymacskát.

Az oroszlán jelenlegi lakóhelyén, a Bowmanville állatkertben több állatsztár is él. Laknak itt tevék, akik az Antonio Banderas nevével fémjelzett Tizenharmadik harcosban szerepeltek. Limba az elefánt is itt él, aki Jodie Fosterrel játszott együtt az Anna és a királyban. Az állatkert legfrissebb sztárlakója Bagíra a fekete párduc, Peter Benchley Amazon című filmjéből - írja a BBC.