Egy japán cég videokamerával felszerelt fogkefét fejlesztett ki, hogy mindenki megbizonyosodhasson, megfelelően tisztította meg fogait.

A nem megfelelően kitisztított fogak közé szorult ételmaradékok rothadni kezdenek és rossz leheletet, tüdőproblémákat, sőt koraszülést is okozhatnak. A rendszeres fogmosás nagyban csökkenti ezeket a problémákat, de nem mindig könnyű alaposan kitisztítani a fogak közét. A Panasonic szerint ezekre a kihívásokra a videós fogkefe a válasz.

Az elektromos fogkefe szárába, közvetlenül a sörték mellé szerelték a kis videokamerát. A fogkefét egy monitorhoz kapcsolva szemmel is nyomon követhetjük fogaink megtisztulásának folyamatát, és még a legkisebb szennyeződést is könnyedén megtalálhatjuk és eltávolíthatjuk, még szájunk a legeldugottabb sarkaiból is.

A brit Fogegészségügyi Alapítvány szerint, ha a normál fogkefével mossuk fogainkat akár a szennyeződések 40 százaléka is bennmaradhat a fogak és íny közti résekben. A Brit Fogászok Szövetségének szóvivője szerint azonban az emberek tisztában kell legyenek azzal, hogy a hagyományos fogkefe is épp elég hatékony, ha naponta kétszer fluoridos fogkrémmel használjuk. Az egészséges fogak eléréséhez nem okvetlenül szükséges a csúcstechnika - írja a BBC.

A BBC cikke