Amerikában a First Lady népszerűbb az elnöknél

Az Egyesült Államok elnöke, George Bush kevésbé népszerű, mint felesége, Laura. A fekete lakosság körében azonban többen negatív véleménnyel vannak róla.

Laura Bush, az amerikai First Lady népszerűbb, mit férje, az Egyesült államok elnöke. Az amerikaiak szemében ugyanis férjénél jobban látja el teendőit - derül ki egy közvélemény-kutatás e héten közzétett eredményéből.

A "Pew Research Center" által végzett felmérés tanúsága szerint a megkérdezett 1003 amerikai 64 százaléka elismeréssel nyilatkozott Laura Bushról. Férje ezzel szemben csupán 61 százalék elismerését vívta ki.

Mint First Ladyvel, Laurával 58, férjével, mint az Egyesült Államok elnökével azonban csupán 52 százalék volt elégedett. Laura Bush megítélése a feketék körében ezzel szemben sokkal kedvezőtlenebbnek bizonyult: 39 százalék negatív véleménnyel szemben 37 volt a pozitív vélemények aránya. Ami a megkérdezettek életkorát illeti, az ötven éven felüliek körében 73 százalékos volt Laura Bush népszerűsége. A felmérés július 2. és 12. között készült.