Pokolgép robbant Barcelonában

Nagy erejű pokolgép robbant egy barcelonai bank közelében pénteken hajnalban. A robbanásban hárman könnyebben megsérültek. Csütörtökön a Malagai repülőtéren hatástalanítottak a spanyol rendőrök egy autóba rejtett pokolgépet.

Nagy erejű robbanás döntött romba egy barcelonai bankot pénteken - jelentette a BBC. A kelet-spanyolországi városban hajnali két óra harminc perckor lépett működésbe a pokolgép. A robbantásban három járókelőt könnyebben megsértettek a szétszóródó üvegcserepek. Eddig még senki sem vállalta a felelősséget a merényletért.

Csütörtökön a spanyol rendőrség egy autóba rejtett pokolgépet hatástalanított a dél-spanyolországi Malaga repülőterén. A város a Spanyolországba irányuló idegenforgalom egyik központja, évente több mint egymillió turista fordul meg ott. A rendőrséget egy ismeretlen telefonáló értesítette - a jelentések szerint csupán 15 perc volt hátra a robbanásig. Az eset káoszt okozott a repülőtéren, az épület több részét és az oda- és elvezető utakat lezárták.

Kedden egy 22 éves ETA-tag robbant fel, amikor robbanóanyagot adott át társának egy a kelet-spanyolországi Alicante városához közeli üdülőhelyen.

Az ETA baszk szeparatista szervezet korábban megfenyegette a Spanyolországba utazni kívánókat, hogy nem kívánatos következményei lehetnek ott tartózkodásuknak - írja a BBC.

Korábban:

Pokolgépes merénylet áldozata lett egy spanyol képviselő