Esküvő a Titanicon

Egy könnyűbúvár páros a Titanic fedélzetén fogadott egymásnak örök hűséget. A négy kilométeres mélységbe egy orosz kutató-tengeralattjáróval merültek alá, ennek fedélzetén történt a ceremónia is. A Titanic roncsához való lejutás 36 ezer dollárba került, melyet egy internetes búvár-portál biztosított a párosnak, akik megnyerték a portál nyereményakciójának fődíját.

A Titanic roncsán tartott esküvőt egy amerikai pár. A New York-i David Leibowitz, és felesége Kimberley Miller egy a Titanic-film forgatásán is használt merülőhajóval jutott az Észak-Atlanti-óceán négy kilométeres mélységébe - jelentette a BBC.

A páros visszautasítja azokat a megjegyzéseket, miszerint azzal hogy házasságuk helyszínéül a Titanicot választották megsértik az 1912-es katasztrófában elhunyt több mint 1500 ember emlékét. Ron Warvick a Queen Elizabeth 2 kapitánya egy orosz kutatóhajóról, az Akademik Kledysh-ről irányította a ceremóniát.

A tűzálló ruhába öltözött pár az egész ceremónia alatt térden állva kell hogy maradjon, mivel a tengeralattjáró túl kicsi. A páros egy internetes búvárportál akciójának nyertese. A több mint 28000 pályázó közül ők ketten nyerték meg a fődíjat, egy életre szóló élményt jelentő utazást.

Egy látogatás a Titanichoz 36 ezer dollárba kerül. A lemerülés technikai hátterét biztosító Orosz Tudományos Akadémia kutatási célokra fordítja az összeg nagyobb részét. Az utat azonban hevesen kritizálták a katasztrófa áldozatainak és túlélőinek leszármazottai, valamint a Brit Titanic Egyesület. Leibovitzék azonban nem tekintik úgy, hogy akciójukkal megsértették volna a hullámsírba veszettek emlékét - írja a BBC.