Túszkomédia Argentínában

Egy irodaházban meditációs gyakorlatokat végző csoportot szabadított ki a rendőrség Buenos Airesben. A szemben lévő épületben dolgozók a furcsa gyakorlatokat végző csoportról azt hitték, hogy túszul ejtették őket, ezért kihívták a rendőröket. Az akciót élőben közvetítette a helyi tévé.

Túszdráma helyett túszkomédia zajlott le Buenos Airesben. A rendőrséget telefonon arról értesítették egy irodaházból, hogy a szomszédos épületben túszul ejtettek tucatnyi irodai alkalmazottat. A rendőrség nagy erőkkel és különleges alakulatokkal vonult a helyszínre, lezárta a nagyváros központjának utcáit, a levegőben helikopterek köröztek, a tetőkről kommandósok ereszkedtek kötélen alá, a helyi tévé pedig élőben közvetítette a "túszdrámát."

Amikor azután a golyóálló mellényes, állig felfegyverkezett rohamosztag betört a negyedik emeleti terembe, túszok és terroristák helyett csupán egy csendesen ücsörgő, bár meglepett meditáló csoportot találtak. Később kiderült, hogy a szemközti irodaház alkalmazottai a meditációs gyakorlatok láttán vélték azt, hogy ilyesmire csakis túszszedők kényszeríthetnek embereket. A rendőrségi akció "sikeresen" végződött: egyetlen "túsznak" sem esett baja.