Négy drogcsempésznek sikerült meglépnie egy svájci börtönből. Kötelet feszítettek a cella ablaka egy utcai fa ágai közé és egymás után átkapaszkodtak a kötélen.

Filmbe illő módon szökött meg hétfőn négy fogvatartott a genfi Champ Dollon börtönből. A jugoszlávokból és albánokból álló csoport az éj leple alatt hagyta el az intézményt, miután kötelet feszítettek a cella ablaka és egy, a börtönfalon kívül álló fa ágai közé. Constantin Franziskakis börtönigazgató elmondása szerint a drogkereskedésért elítélt négy személy egy számítógépes egérből kiszedett golyóhoz vékony nejlonszálat erősített, azt nagy nehezen áthajította a kerítésen, ahol a kint várakozó társaik erősebb kötelet kötöttek rá. A rabok visszahúzták azt, és az ágy végéhez erősítették, majd 25 métert a kötélen függeszkedve tettek meg a levegőben.

Az őrök hajnal három körül észlelték a szökést, a rendőrség megkezdte Genf átfésülését, de eddig nem találtak a szökevényekre. Utoljára 20 évvel ezelőtt tudott valaki megszökni a svájci börtönből, de annak az egyik őr segített - írja az ANSA olasz hírügynökség.