Teknős-tragédiát okozott Barry

Az emberek helyett a teknős-tojások soraiban végez jelentős pusztítást a floridai partokat ostromló Barry hurrikán. A több méteres hullámok kimossák, vagy elöntik a teknősök part menti homokba rakott tojásait.

A vártnál kevesebb kárt okoz az Egyesült Államok déli partvidékén tomboló Barry trópusi vihar - az embereknek A teknősök életét azonban annál inkább megkeseríti. A tengeri állatok párzási időszakának épp a közepén érkezett a pusztító erejű vihar.

A homokos partokat ostromló hullámok miatt veszélybe került a floridai teknősök utódainak sorsa, a páncélosok ugyanis a homokos tengerparton rakják le tojásaikat. Az óriási hullámok vagy elárasztják, vagy egyszerűen kimossák a pár centis mélységbe ásott fészkeket, melyek akár száz tojást is tartalmazhatnak.

A teknősökön önkéntes állatvédők próbálnak segíteni, akik kiássák és biztonságosabb helyre viszik a hullámok fenyegette, pingponglabdához hasonlatos puha tojásokat. Az önkéntesek kiválogatják ez épségben maradt teknős.-tojásokat, és megfelelő helyeken újra elföldelik azokat, speciális hálóval fedve be, hogy megakadályozzák nehogy a ragadozók hozzáférjenek. Félő azonban, hogy erőfeszítéseik hiábavalóak, mert a partok beépítése miatt egyre kisebb területen tudnak a teknősök fészkeket építeni. - írja az NBC.