Clinton testvére ezúttal elkerülte a börtönt

Az USA volt elnökének féltestvére ittas vezetés miatt újból összeütközésbe került a rendőrséggel. A Roger Clintont két év próbaidőre szabadon bocsátották.

Roger Clinton, az Egyesült Államok volt elnökének féltestvére újból összeütközésbe került a rendőrséggel. Ezúttal bűnösnek vallotta magát gondatlan vezetés vétségében. A vallomásért cserébe az ügyészek ejtették a vádak a részeg vezetés és a békítő tárgyalás megzavarása miatt, amelyért egy év börtönt is kaphatott volna a vádlott. Az ex-elnök féltestvérét két év próbaidőre szabadon bocsátották, és elrendelték, hogy megfelelő távolságot kell tartania attól a bártól, ahol ivott. Emellett 1 400 dollár büntetést kell fizetnie.

A 44 éves Roger Clintont egy februári hajnalon tartóztatták le. A rendőrök részegen szedték ki autójából, amint elhagyta dél Los Angeles egyik bárját. Állítólag belekötött a bár kidobóemberébe, és verekedni akart vele, de végül elhajtott. A rendőrök azért állították meg, mert sorozatosan szabálytalanságokat követett el: elmulasztotta kitenni az indexet, figyelmen kívül hagyott két stop táblát és a felezővonalon hajtott. A letartóztatás alig egy hónappal az után történt, hogy Bill Clinton elnöki amnesztiában részesítette egy 1985-ös dorgvétség miatt.

Roger Clinton alkoholszintje a megengedettnek több mint tízszerese volt. A rendőrök elmondták, hogy a helyszíni józansági teszten is elbukott a volt elnök testvére. Ezzel szemben Clinton, aki nem ment el a keddi tárgyalásra azt állította, hogy csak két sört ivott. Ügyvédei arra hivatkoztak, hogy az ügynek politikai színezete van - írja a CNN.

Korábban:

Clinton öccse állítólag visszaélt bátyja pozíciójával