Alsónadrágos váratlan vendég a gorilláknál

Boxeralsóra vetkőzött férfi ugrott be a bronx-i állatkert gorilla-kifutójába. A látogató azt mondta, együtt akart lenni a majmokkal.

Az állatkert alakalmazottja gyorsan kapcsolt, és sikerült beterelnie a gorillákat a ketreceikbe, mielőtt a férfi túl közel érhetett volna hozzájuk. A 32 éves Peter Vetique szerdán délelőtt a bronx-i állatkert legnagyobb attrakciójának számító gorillaerdőbe hatolt be a látogatók szeme láttára, de mint a rendőrség szóvivője elmondta, nem tudott kapcsolatba lépni a majmokkal.

Vetique levetkőzött, egyedül az alsónadrágját hagyta magán, majd átmászott a magas kerítésen. Csak pár percet töltött az elzárt területen, és a gondozó máris becsalogatta az állatokat az etető helyiségbe. Az állatkert sajtószóvivője állítja, hogy a férfi semmiféle kapcsolatba nem került egyetlen állattal sem.

Rögtön riasztották a közelben állomásozó rendőröket és a kert munkatársait, és negyed órán belül elfogták a férfit, aki közben azzal is fenyegetőzött, hogy beleveti magát a mély elválasztó árokba. A rendőrök tudakozódására Vetique így válaszolt: „” A bronx-i férfit elmegyógyintézetbe vitték és megfigyelés alá helyezték. Az 1999-ben megnyitott 3 hektáros bemutatóban él az Egyesült Államokban a legnagyobb gorilla-közösség - írja az NBC.