Macedón harci repülőgépek csütörtökön bombázták az albán lázadók Tetovo melletti állásait, egy diplomata és szemtanúk szerint. A Reuters által idézett diplomata "a harcok komoly éleződéseként" értékelte a Szu-25-ös vadászgépek két bevetését.

A macedón kormányerők eddig jobbára kerülték a harci repülőgépek alkalmazását a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (UCK) albán gerilláival fél éve vívott csatáikban. A szkopjei védelmi minisztérium elismerte, hogy a Szuhoj-gépek átrepültek az északnyugati országrész fölött, de tagadta, hogy bombáztak volna. A diplomata szerint ellenben a gépek bombákat dobtak le a Tetovótól északnyugatra lévő Tearce és Neproszteno falu környékén, továbbá szemtanúk szerint még északabbra, a dél-szerbiai Koszovó szomszédságában is. Előzőleg heves harcok dúltak a zömmel albán nemzetiségűek lakta Tetovóban, ahol tucatnyian sebesültek meg.

Mindez további kétségeket ébresztett a macedón és albán pártvezetők által frissen parafált békemegállapodással szemben, amelynek hivatalos aláírását hétfőre tűzték ki.

Korábban:

Nem csillapodnak a harcok Macedóniában