A Romániában érvényben levő törvényeknek megfelelő "természetes igénynek" nevezte a sinaiai Peles kastély és más ingatlanok I. Mihály részéről történő visszaigénylését Borbély László, a román képviselőház tagja, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető alelnöke.

I. Mihály román király
Borbély szerint minden román állampolgár - Mihály király pedig román állampolgár - visszakérheti és vissza is kell kérnie egykori ingatlanait, hiszen ennek megvannak a törvényes feltételei Romániában. A politikus hozzátette: meg kell ugyan vizsgálni az ingatlanok visszaszolgáltatásának törvenyességét, de I. Mihály szempontjából a visszaigénylés "normális követelmény".

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Demokrata Párt (PD) alelnökei is természetesnek ítélték a királyi ingatlanok visszaigénylését, illetve azok visszaadását. A kormányzó Szociáldemokrata Párt (PDS) főtitkára úgy fogalmazott, hogy az exuralkodónak joga van visszakövetelni, amit csak akar, a hatalomnak viszont meg kell vizsgálnia az egykori királyi ingatlanok visszaigénylésének jogosságát és az érvényes törvények szellemében kell döntenie azok sorsáról.

Eddig egyedül a Nagy Románia Párt (PRM) közölte: határozottan ellenzi a királyi vagyon visszaadását és bejelentette, ha hatalomra kerül, az exuralkodó által peres úton visszaszerzett ingatlanokat is visszaveszi I. Mihálytól.