A pótanya nyakán maradhatnak az ikrek

Egy brit nő, aki vállalta, hogy kihord egy gyermeket egy amerikai házaspárnak, most komoly gondban van. Ikreket vár, a házaspár viszont csak egy gyereket akar, a másikat elvetetné. A pótmama azonban már túl van a 12. héten. A nő pert indított, mert az amerikaiak nem veszik át a gyerekeket.

A 26 éves, Shrewsbury-ben élő Helen Beasley azt állítja: a házaspár, akinek kihordja a gyermekét azt követeli tőle, hogy az ikrek egyik tagját vetesse el, mivel nekik nem kell két gyerek. A megállapodásuk értelmében az amerikai pár, Charles Wheeler és Martha Berman 20 ezer dollárt fizet Beasley-nak egy gyermekért. A pár szerint azonban Beasley megtévesztette őket és megszegte a szerződést, ezért megszakították a nővel a kapcsolatot.

A házaspár az interneten keresztül lépett kapocsolatba a brit nővel. San Diegóba küldték, ahol mesterségesen megtermékenyítették a nőt az amerikai férfi hímivarsejtjével.

Beasley egyedül neveli saját kilenc éves gyerekét. Elismeri, hogy szóban valóban megállapodtak arról: ha egynél több gyermeke lenne, a többit elveteti. Azonban szerinte csak a 12. hét előttre vonatkozik ez a megállapodás, amikor még biztonsággal elvégezhető az abortusz. Amikor azonban a kórházban elvégezték a vizsgálatokat, Beasley már a 13. hétben járt.

"Nem akarnak két gyermeket, és bár megegyeztünk, hogy elvetetem a többi magzatot, ha egynél több megfogan, de most már annak az egynek az életét is veszélyeztetné az abortusz. Ezt nem tehetem meg vele" - mondta a BBC-nek a brit nő.

Beasley várhatóan novemberben szül. Mindenképpen örökbe akarja adni a kicsiket, mert nem tudja őket felnevelni. Azonban a kaliforniai törvény szerint a kicsik sorsáról az amerikai házaspárnak van joga dönteni. Ők pedig úgy döntöttek: ha Beasley nem végezteti el az abortuszt, felbonják vele a megállapodást, és egyik gyerek sem kell nekik.