Félszáz albán gerillát vettek őrizetbe

Ötvenkét albán gerillát fogtak el a KFOR katonák a macedón-koszovói határon. A foglyokat a Camp Bondsteel táborba viszik, ahonnan általában néhány nap után helyhiány miatt elengedik őket. A táborban egyszerre 190 embert tudnak fogva tartani, de eddig több mint ötszázat vettek őrizetbe.

Ötvenkét macedóniai albán gerillát vettek őrizetbe Koszovóban csütörtök óta a koszovói békefenntartó erő (KFOR) katonái.

A KFOR keleti dandárjának szóvivője, Norman Johnson közölte, hogy az irataik alapján a Nemzeti felszabadítási Hadsereghez (UCK) tartozó fegyvereseket hat egymást követő akcióban fogták el a Macedónia és Koszovó közötti csempész útvonalakon.

A foglyokat a dél-szerbiai tartomány délkeleti részén lévő Camp Bondsteel amerikai támaszpontra vitték, az ott kiépített fogolytáborba.

A macedóniai válság kezdete óta a KFOR több mint 500 UCK-harcos őrizetbe vételéről számolt be, nagy többségüket azonban néhány nap után elengedték a Camp Bondsteel támaszpontról, ahol egyidejűleg legfeljebb 190 embert tudnak őrizetben tartani.