Lövöldözés a koszovói határon

Vélhetően Macedóniából illegálisan Koszovóba akartak jutni azok a fegyveresek, akik az éjjel tűzharcba keveredtek a KFOR őrjáratával. Egy másik akcióban 32 albán gerillát tartóztattak le.

Az éjjel lövöldözés volt Macedónia és Koszovó határán. Valószínűleg illegálisan Koszovó területére igyekeztek azok a fegyveresek, akik a NATO vezette koszovói békefenntartó misszió, a KFOR járőrébe botlottak.

Randy Martin, a KFOR amerikai kontingensének szóvivője szerint a határvidék erdős területén őrjáratozó katonák kiabálásra lettek figyelmesek. A "Segítség, NATO!" kiáltásra az egyik békefenntartó felállt őrhelyéről, mire a közeli bokrokból golyózápor zúdult rá. A katonák viszonozták a tüzet, a támadók visszavonultak.

A Gornje Zlokucane falu közelében történt éjszakai incidensben senki sem sérült meg.

A fegyveresek kiléte ismeretlen, de albán szakadárokra gyanakodnak. A Reuters információi szerint a fegyveresek menekülésük után aknavetővel lőtték a határ koszovói oldalát.

Ugyanebben a körzetben az éjszaka folyamán újabb 32 feltételezett macedóniai albán gerillát vett őrizetbe a KFOR orosz-amerikai alakulata. A határsértőket a koszovói Camp Bondsteel amerikai támaszpontra szállították.

Június eleje óta több mint 800 albán gerillát fogtak el a koszovói határterületen.