A pilóta is életét vesztette a malagai repülőgép-balesetben

Négyen meghaltak, mikor egy spanyol gép kényszerleszállást hajtott végre Malaga közelében egy autópályán. Az utasok közül néhányan egy órát töltöttek a kettétört roncsba rekedve. A gép szemtanúk szerint motorhiba miatt kényszerült egy autópályára szállni 200 méterre a malagai repülőtéről.

A szerencsétlenül járt gép
Négy ember életét vesztette, többen megsebesültek Spanyolországban, mikor egy utasszállító repülőgép kényszerleszállást hajtott végre az egyik főúton a malagai repülőtér közelében - jelentette a BBC. A negyedik halott a gép kapitánya, aki kórházba szállítása után vesztette életét a többi halálos áldozat közül kettő melillai illetőségű, egy francia állampolgár. Több sérült állapota válságos, legalább 25-en szenvedtek komolyabb sérüléseket.

A gép bal motorja szemtanúk szerint megállt, és valószínűleg ezért kényszerült az útra szállni a mindössze 200 méterre lévő Malagai repülőtér helyett. A repülő, melyet az Iberia repülőtársaság egyik helyi egysége a Binter Mediterraneo üzemeltetett, a marokkói Melillából repült Malagába. A pilóta helyi idő szerint 10 órakor jelentette a toronynak, hogy problémái vannak és kényszerleszállást fog végrehajtani.

A fedélzeten tartózkodó 44 utas közül néhányan bennrekedtek a kettétört roncsban, a mentők és a tűzoltók közös erőfeszítéssel szabadították ki őket. Az utasok elmondták közel egy órába telt, mire kijutottak a roncsból.

Szemtanúk szerint a gép orra ért először földet, majd kettétört a géptest. A jelentések arról nem számoltak be, hogy a kényszerleszálláskor a földön a közelben tartózkodók is megsérültek volna. A SER spanyol rádió jelentése szerint a gép roncsai eltorlaszolták az N340-es országutat, közlekedési káoszt okozva. A baleset a malagai repülőtéren nem okozott fennakadásokat.

Egy CN-235-ös típusú, legtöbbször katonai csapatszállítónak használt, propelleres repülőgép járt szerencsétlenül. A gép rendszeresen közlekedett Malaga és Melilla között - írja a BBC.

.