Iskolákat támadtak volna palesztinok

Abu Ali Musztafa, a Népi Front Palesztina Felszabadításáért szervezet vezetőjének meggyilkolása után szivárogtak ki azok a tervek, melyekről egy izraeli miniszter számolt be pénteken. A szervezet izraeli iskolákat és óvodákat akart megtámadni a hétvégén.

Az izraeli védelmi miniszter, Benjamin Ben Eliezer arról számolt be egy interjúban, mely a Maariv című napilap pénteki számában jelent meg, hogy étresülései szerint a Palesztina felszabadításáért harcoló szervezet vasárnapra komoly merényletek végrehajtására készült. Az új tanévet megnyitó napon a Népi Front Palesztina Felszabadításáért szervezet- melynek vezetőjét, Abu Ali Musztafát néhány nappal ezelőtt ölték meg egy támadás során - izraeli iskolákat támadt volna meg Ciszjordániában.

"Egy sor óvoda, iskola és jeruzsálemi éjszakai bár ellen támadást intéztek volna"- állítja a miniszter, hozzátéve, hogy a merénylet-sorozatnak aligha tudták volna elejét venni. Az interjúban Arafatot is hibáztatja a politikus, értesülései szerint ugyanis a palesztin elnök személyesen hagyta jóvá ezeknek a támadásoknak egy részét. Arafat azonban nem fog úgy járni, mint Abu Ali Musztafa, jósolja az izraeli politikus, mert egy Arafat elleni merénylet szörnyű bosszúhadjáratot indíthatna meg, és ezzel mindenki tisztában van".