Az izraeli hadsereg péntek este bevonult a megosztott ciszjordániai Hebron két, palesztin felügyelet alatt álló negyedébe. Eközben tárgyalások folynak Jasszer Arafat palesztin vezető és Simon Peresz izraeli külügyminiszter találkozójának előkészítésére.

Szemtanúk szerint a harckocsikkal támogatott izraeli katonák több kulcspontot is elfoglaltak az említett kerületekben a városban, ahol egész nap lövöldöztek a palesztin gerillák és az izraeli biztonsági erők. Az összecsapásokban öt palesztin megsebesült. A páncélosok péntek este 200 méteres mélységben hatoltak be a palesztin körzetekbe.

Ugyancsak pénteken az ENSZ rasszizmusellenes dél-afrikai konferenciájáról jelentette egy palesztin forrás, hogy tárgyalások folynak Arafat és Peresz jövő hétre tervezett találkozójának előkészítésére. Az izraeli állami rádió szerint mindkét politikus azt mondta, hogy a viszály kiszélesedésének megakadályozására törekszik. Az előkészítő egyeztetések hírét megerősítette a közel-keleti konfliktusban közvetítő olasz diplomácia is.

Rebato Ruggiero olasz külügyminiszter a tervek szerint szombaton tárgyal Arafattal Durbanben, majd jövő héten csütörtökön Rómában fogadja Pereszt. Egyes értesülések szerint Arafat és Peresz a Comói-tó partján fekvő észak-olasz Cernobbióban találkozik majd egymással.