Meghalt a cápatámadás áldozata

Kórházba szállítás után vasárnap hajnali négy órakor meghalt az a kisfiú, akit egy cápa támadott meg szombaton este egy Washington közelében lévő strandon . A gyerek a lábán sérült meg, kórházba szállításáig olyan súlyos vérveszteséget szenvedett, hogy már nem tudtak rajta segíteni az orvosok.

Hiába indult azonnal a tízéves gyerek segítségére apja és szabadította ki a cápa harapásából, vasárnap hajnali négy órakor belehalt sérüléseibe a kisfiú. Valószínűleg nem a cápa okozta seb, hanem a harapás utáni vérveszteség miatt halt meg a tízéves kisgyerek - írta az AP.

Az eset egy olyan strandon történt, ahol harminc év óta nem jegyeztek fel cápatámadást. A Washingtontól délre fekvő Virginia Beach-en szombaton délután hat óra körül azonban egy 10 éves fiúba mart bele a sekély partmenti vízben egy 2,5 méteres ragadozó.

A tízéves David Peltier a parttól mindössze 15 méternyire fürdött a sekély, 1,2 méteres vízben, amikor a 2,5 méteres cápa rátámadt. Elkapta bal lábát és a mélyvíz felé vonszolta. A kisfiú apja, Richard Peltier szinte azonnal ott termett és megpróbálta szétfeszíteni az állat száját. Miután nem járt sikerrel, fejbe verte a cápát. A ragadozó hal ezután az apa felé kapott, majd visszaúszott a nyílt óceán felé.

Korábban:

Tízéves kisfiúra támadt egy cápa