Jézus Krisztus piercinggel

Reklámhadjáratot  indított az anglikán egyház, hogy a fiatalok minél nagyobb számban találjanak vissza a valláshoz. Az egyik plakát arra emlékezteti a fiatalokat, hogy a keresztre feszítéssel Jézus volt az első ember, aki piercinget viselt.

Az egyházat népszerűsítő kampány indult Nagy-Britanniában. A plakátokon többek között Jézus Krisztus látható, de a keresztre feszítésről úgy beszélnek, mint egyfajta különleges piercingről. A képeket az anglikán egyház vezetősége maga választotta a kampányhoz. A reklámhadjárat célja épp az volt, hogy a fiatalok minél nagyobb számban térjenek vissza az egyház kebelére. Az egyházi vezetők a különös képekkel azt akarták sugallni a fiataloknak, hogy a vallás világa sokkal közelebb áll hozzájuk, mint azt gondolnák. A különböző képek mellé olyan szlogenek kerülnek, mint például: "Az egyetlen kábítószer, ami megéri, a szeretet", vagy idézetek a fiatalok által jól ismert televíziós sorozatokból.

Amint az várható volt, a hívők többsége mélységesen fölháborodott. A Brit Keresztény Intézet azonnal tiltakozott, és a reklámfotókat istenkáromlónak bélyegezte. Az intézet szóvivője, Colin Hart kemény szavakat használt az egyház jellemzésére: "A reklámkampánynak vannak ártalmatlan részei is, de ami a body-piercinges és a drogos változatokat illeti, kifejezetten ízléstelennek, ha nem istenkáromlónak tartjuk. A figyelmet egész biztosan fölkeltik, de rengeteg hívő embert sértenek." - mondta Colin Hart. Klaus Davi, média-szakember azt mondja: "az óriásplakátok Nagy-Britannia minden városába eljutnak majd, a sokkoló felvételek fölkerülnek a buszok oldalaira is, azzal a céllal, hogy megújítsák az anglikán egyházról alkotott elavult képet". Szerinte az egész akció nem más, mint a reklámokat készítő cég ügyes üzleti fogása.

A kampányt elindító főpap, Birmingham püspöke ezt mondta: "tisztában vagyunk vele, hogy a képek furcsának tűnhetnek olyanoknak, akik nem az általunk megcélzott korosztályhoz tartoznak, de reméljük, azoknál, akikhez a reklámokkal fordultunk, elérjük a célunkat" - írja a The Church of England című lap.

[origo]