Két palesztin meghalt egy izraeli rakétatámadásban

Két palesztin meghalt, négyen megsebesültek, mikor egy izraeli harci helikopter tüzet nyitott egy gépkocsira. Az autóban utazott egy Izrael által terrorizmussal vádolt palesztin, akinek kisebb sérülések árán sikerült megmenekülnie.

Két palesztin vesztette életét, mikor egy izraeli harci helikopter rakétákkal támadta gépkocsijukat. A Fatah mozgalom tagjait szállító autót a terrorizmussal vádolt Raed al Karmi miatt támadták meg. Az izraelieket ért fegyveres támadásokért felelősnek tartott palesztinnak azonban sikerült kisebb sérülésekkel elmenekülnie.

A palesztin források szerint Karminak a támadás pillanatában sikerült kiugrania a gépkocsiból a megszállt övezetbéli Tulkarem városában. Izrael korábban közzétette a hét legkeresettebb, terrorizmussal vádolt palesztin névsorát, azt kérve a palesztin hatóságoktól: tartóztassák le őket, ellenkező esetben a hadsereg intéz támadást ellenük.

A hadsereg Karmit több lövöldözésért tartja felelősnek, melyek során legalább négy izraelit lőttek le idén január óta. A támadás két áldozata feltételezések szerint szintén a Fatah mozgalom tagja volt. A járműben tartózkodó másik három ember Karmival együtt megsérült - írja a BBC.

Korábban:

Izrael kivonult, Dél-Afrika kompromisszumra törekszik
2001. szeptember 4.

Izrael bevonult Hebronba
2001. szeptember 1.