Megvertek, lelőttek, majd eltemettek egy férfit Brazíliában, aki azonban nem halt meg. Miután magához tért, kimászott a sírgödörből és gyalog indult a kórházba, óriási pánikot keltve a járókelők között.

Kétszer fejbelőtték, de életben maradt az a brazil kamionsofőr, akit drogkereskedők támadtak meg a héten. A 43 éves Pedro da Silva Correa szerint az öt drogkereskedő, aki durván rátámadt, összetévesztette valaki mással, valószínűleg egy rivális drogterjesztővel.

A banda tagjai, miután alaposan helybenhagyták őt, késő este a Rio de Janeiro külvárosában fekvő temetőbe hurcolták, bedobták egy sírgödörbe, kétszer rálőttek, majd sebtében földet lapátoltak a mozdulatlanul fekvő testre. A megpróbáltatások, és a látszat ellenére a férfi nem halt meg, csak elájult, és valahogyan lélegezni is tudott a vékony földrétegen keresztül.

A tetszhalott férfi 13 óra elteltével tért magához, és utolsó erejét összeszedve valahogy kiásta magát a föld alól. Horrorfilmbe illő jelenet volt, amikor a délelőtti, sétálókkal teli riói temetőben a véres, földes, meg-megbotló élő halott a felszínre mászott. A látogatók fejvesztve menekültek.

A férfinek végül egy kilométert saját lábán sikerült megtennie a közeli kórházig, ahol a szörnyülködő orvosok egy szavát sem hitték. A rendőrség azóta lefolytatott vizsgálatai alapján azonban a súlyos bűncselekmény valóban úgy történhetett, ahogyan azt az áldozat elmesélte. A férfinek fejműtéten kellett átesnie, hogy a golyókat eltávolíthassák, az orvosok szerint sérülései igen súlyosak, de felépülhet - írja az il Nuovo internetes újság.

[origo]