A Milosevic családnál van több értékes lopott festmény

Egy svájci biztosítótársaság vezetője biztos benne, hogy a zürichi képtárból négy évvel ezelőtt elrabolt négy festmény Belgrádba, a Milosevic családhoz került. Az értékes festmények addig nehezen kerülhetnek vissza, amíg Jugoszlávia nem lesz ismét az Interpol tagja.

Az Ilustrovana Politika belgrádi hetilap szerint a Milosevic család tulajdonában van négy olyan festmény, amelyet négy évvel ezelőtt raboltak el egy zürichi képtárból. A lap szerint Oliver Klaas, az Axa Nordstern Art svájci biztosítótársaság igazgatója azt nyilatkozta egy interjúban, hogy négy értékes, összesen másfél millió svájci frankot érő festmény Belgrádban van. A képek között Marc Chagall és Auguste Renoir alkotásai szerepelnek. A rablás során eltűnt egy ötödik kép is, egy Matisse-festmény, ezt azonban később megtalálták Lengyelországban.

A svájci tolvajoktól közvetítőkön keresztül juthattak el a művek Belgrádba, és jelenleg azok a Milosevic család tulajdonában vannak. Klaas és a biztosítótársaság munkatársai azt mondják, hogy biztos nyomon vannak, a vizsgálat során mindent ellenőriztek, megtették a szükséges lépéseket, és ahhoz, hogy a képek visszakerülhessenek, már csak arra várnak, hogy Jugoszlávia ismét az Interpol tagja legyen.