Öngyilkos lett az ámokfutó biztonsági őr

Joseph Ferguson, akit négy ember meggyilkolásával gyanúsítanak, hétfő reggel a rendőrséggel vívott tűzpárbaj után maga is öngyilkos lett. A 20 éves fiatalembert korábban elbocsátották állásából, ezért állt bosszút kollégáin.

Joseph Ferguson után akkor indult hajtóvadászat, amikor szombaton este holtan találták két volt kollégáját, a Burns Security alkalmazottait. Az áldozatok egyike, Ferguson volt barátnője, 20 éves volt, míg a másik hölgy 32. Röviddel ezután a hatóságokat egy parkba hívták, ahol két férfi holttestét találták, egyikük 19, a másik 48 éves volt. Mindketten a Burns egyenruháját viselték. A gyilkos az egyik kollégájától ellopott autóval menekült el. Néhány órával később a rendőrség a sacramentói állatkertben megbilincselve találta a Burns egy újabb alkalmazottját.


A rendőrség egy telefonhívás alapján úgy hiszi, hogy Ferguson vasárnap este újra lecsapott, megölte egy ismerősét, és foglyul ejtette annak feleségét. A CNN jelentése szerint Fergusont, aki a Burns Security nevű cég biztonsági őreként dolgozott, a múlt héten bocsátották el állásából. A férfi ezután szombaton több fenyegető üzenetet is küldött volt kollégáinak. Dühét csak fokozta, hogy időközben szakított a barátnőjével. A rendőrség úgy nyilatkozott, hogy a férfinál kézifegyver, puska és vadászpuska is volt. A hatóságok attól is tartottak, hogy a gyanúsított golyóálló mellényt visel, illetve hogy egy AK-47-es automata fegyvert és csőbombákat is tart magánál. A rendőrség hétfőn reggel vette üldözőbe Fergusont, aki tűzpárbaj után saját kezével vetett véget életének.

Korábban:

Munkatársait irtotta a kirúgott biztonsági őr