Bush amerikai elnök Nebraska államba, az offutti légibázis hadászati légi parancsnokságára érkezett. Bush elnök ezelőtt kijelentette, hogy az Egyesült Államok meghozott minden megfelelő intézkedést a New York-i és washingtoni terrortámadások nyomán.

A George Bush amerikai elnököt szállító repülőgép kedden a Nebraska állambeli Offutt légitámaszponton, az amerikai légierő stratégiai parancsnokságának légi kikötőjében szállt le.

A gép rövid louisianai tartózkodás után érkezett Nebraskába. Bush előzőleg Floridában járt. A terrorcselekmények hírére megszakította programját, de az első jelentésekkel ellentétben nem Washingtonba tért vissza, hanem a nebraskai stratégiai parancsnokságra távozott.

Az elnök videó-távkonferenciát tart vezető kormányzati tisztségviselőkkel és felvette a kapcsolatot külföldi vezetőkkel is. Biztosította őket arról, hogy az Egyesült Államok kormányzata működőképes, és megteszi a helyzet kívánta összes szükséges intézkedést.

Az amerikai katonai illetékesek Washington, illetve New York közelébe rendeltek több, az Atlanti-óceánon tartózkodó repülőgéphordozó hajót, hogy az onnan felszálló gépek biztosíthassák a két város légterét. E hatalmas hajók jelentős egészségügyi ellátási kapacitással is rendelkeznek.